Capitulare în 30 de minute sau NICIODATĂ!


In  3 august 1968, reprezentații statelor din Tratatul de la Varșovia, mai puțin România, s-au întâlnit la Bratislava; Uniunea Sovietica și-a declarat intenția de a împiedica, fie și prin forță, apariția unui sistem multipartinic în orice tara din blocul comunist. Cehii nu păreau însă dispuși să renunțe la proiectele lor, asa că, în noaptea de 20 spre 21 august, forte militare din cadrul Tratatului de la Varșovia au invadat Cehoslovacia. 7000 de tancuri rusești au pătruns în aceasta tară și un total de 500.000 de soldați, majoritatea sovietici. In urma confruntărilor, 72 de cehi au fost uciși iar Dubcek, arestat și dus la Moscova.

In locul lui a venit un adept al liniei dure, Gustav Husak, care a anulat reformele adoptate până atunci. Primăvara de la Praga era înăbușită… In Occident, brutala acțiune sovietica a fost criticata vehement. O reacție neașteptat de virulentă a venit din partea României comuniste.

Discursul ținut chiar în ziua invaziei de către Nicolae Ceaușescu a fost surprinzător, prin violenta cu care erau criticate metodele „staliniste” ale sovieticilor; Ceaușescu a aparat dreptul popoarelor la autodeterminare, deși nu fusese niciodată perceput, în blocul comunist, ca un adept al „socialismului cu fată umană”

România a reușit pentru prima oară în istoria ei și-și spună cuvântul și să intervină în treburile mondiale atunci când a refuzat să se supună dictatului sovietic de a rupe relațiile diplomatice cu Israelul în urma războiului de 6 zile israelo-egiptean, din 5-10 iunie 1967. In ședința din 9 iunie convocată la Moscova și la care au participat conductorii partidelor comuniste și muncitorești din Bulgaria, Cehoslovacia, RD Germanã, Iugoslavia, Polonia, România și URSS pentru a discuta și situația din Orientul Apropiat, România a fost singura țară care a refuzat să rupă relațiile cu Israelul. Si totuși, această luare de poziție împotriva invaziei  Cehoslovaciei se pare ca a determinat o ruptura ireparabila intre Brejnev și Ceaușescu.

Pe 5 august 1968, Securitatea întocmea nota-sinteză nr. 148 „privind unele acţiuni ostile întreprinse de autorităţile sovietice împotriva R.S. România“. Documentul arată că, dincolo de informaţiile culese, serviciile secrete trimiseseră pe teritoriul României şi dirijaseră spre ambasadele româneşti din ţările socialiste, sub diverse acoperiri, îndeosebi ca turişti, agenţi bine instruiţi şi cu sarcini operative precise.

Planul de invadare a României a fost cât se poate de real, Oficiul Arhivelor Publice din Marea Britanie dezvăluind în anul 2000 că, în septembrie 1968, serviciile secrete britanice şi olandeze reuşiseră să afle detalii ale planului de invadare a României. Potrivit acestui plan, trupele sovietice, ungare şi poloneze urmau să invadeze România pe 22 noiembrie, ora 4.00 dimineaţa. Ministrul de externe britanic, Michael Steward, a transmis la Bucureşti în ziua de 21 noiembrie un telex cu următorul conţinut: „Am analizat informaţiile de ultimă oră şi am ajuns la concluzia că ruşii pregătesc în cel mai scurt timp o acţiune militară împotriva României“. Totalul efectivelor trupelor de invazie urma să se ridice la 150.000 de militari. susținuți de tancuri și aviație.

În vara anului 1968, reţeaua sovietică din România a fost pusă la muncă. Cu această ocazie, Securitatea l-a identificat pe generalul Ion Şerb drept agent GRU (serviciul de informaţii militar sovietic). Generalul Şerb, comandant al Armatei a 2-a Bucureşti, a fost surprins de contrainformaţiile militare române în timp ce le oferea agenţilor sovietici planurile de dislocare a forţelor militare din Moldova, aplicaţii militare şi tipurile de armament, altele decât cele din Tratatul de la Varşovia, procurate de Armata Română. Tot în 1968 „au căzut“ alte două cârtiţe GRU, generalii Floca Arhip şi Vasile Petruţ.

Orgoliul Sovieticilor a fost grav lezat de poziția intransigenta a României. Curajul de a-i înfrunta pe sovietici, fata de care marea masa a românilor manifesta o ostilitate pronunțată, a dus la reacții extraordinare: multi intelectuali de dreapta, critici fervenți ai comunismului, s-au înscris atunci în PCR. Mii de oameni au cerut sa fie primiți în proaspăt formatele Gărzi Patriotice, pentru a lupta cu arma în mâna împotriva unei eventuale invazii sovietice. Invazie care, erau ei convinși, nu va întârzia să se producă, cu atât mai mult cu cât la granița de nord-est a României fuseseră masate importante forte militare sovietice.

Din noianul de știri, declarații și comentarii, multe insistau asupra avertismentului lansat de președintele SUA, Lyndon Johnson, care somase Moscova „să nu dezlege căinii războiului”. Numeroși comentatori și analiști opinează că statul vizat era România, iar filele din buletinele respective se refereau la acest subiect. Se avansau diverse ipoteze plauzibile. De pilda, „Le Monde” (la 31 august) a publicat editorialul „Vulturul și pasarelele”, în care se spune „acum, când și-au instaurat legea lor la Praga, sovieticii vor ei să reglementeze socotelile cu România?” Dincolo de supozițiile de atunci, peste timp, mai precis după anul 2000, au circulat știri ca spionajul britanic a deținut probe concrete în acest sens și a alertat Bucureștiul.

Ceaușescu a răspuns că ” Niciodată nu vor reușii să intre cu armata în România”

Si totuși a existat operaţiunea „Dnester“

Din noianul de stiri, declaratii si comentarii, multe insista asupra avertismentului lansat de presedintele SUA, Lyndon Johnson, care somase Moscova „sa nu dezlege cainii razboiului”. Numerosi comentatori si analisti opineaza ca statul vizat era Romania, iar filele din buletinele respective se refera la acest subiect. Se avansau diverse ipoteze plauzibile. De pilda, „Le Monde” (la 31 august) a publicat editorialul „Vulturul si pasarelele”, in care se spune „acum, cand si-au instaurat legea lor la Praga, sovieticii vor ei sa reglementeze socotelile cu Romania?” Dincolo de supozitiile de atunci, peste timp, mai precis dupa anul 2000, au circulat stiri ca spionajul britanic a detinut probe concrete in acest sens si a alertat Bucurestiul. Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/cehoslovacia-invazia-1968-iii-1_50abd4017c42d5a66380cd96/index.html
Din noianul de stiri, declaratii si comentarii, multe insista asupra avertismentului lansat de presedintele SUA, Lyndon Johnson, care somase Moscova „sa nu dezlege cainii razboiului”. Numerosi comentatori si analisti opineaza ca statul vizat era Romania, iar filele din buletinele respective se refera la acest subiect. Se avansau diverse ipoteze plauzibile. De pilda, „Le Monde” (la 31 august) a publicat editorialul „Vulturul si pasarelele”, in care se spune „acum, cand si-au instaurat legea lor la Praga, sovieticii vor ei sa reglementeze socotelile cu Romania?” Dincolo de supozitiile de atunci, peste timp, mai precis dupa anul 2000, au circulat stiri ca spionajul britanic a detinut probe concrete in acest sens si a alertat Bucurestiul. Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/cehoslovacia-invazia-1968-iii-1_50abd4017c42d5a66380cd96/index.html
Din noianul de stiri, declaratii si comentarii, multe insista asupra avertismentului lansat de presedintele SUA, Lyndon Johnson, care somase Moscova „sa nu dezlege cainii razboiului”. Numerosi comentatori si analisti opineaza ca statul vizat era Romania, iar filele din buletinele respective se refera la acest subiect. Se avansau diverse ipoteze plauzibile. De pilda, „Le Monde” (la 31 august) a publicat editorialul „Vulturul si pasarelele”, in care se spune „acum, cand si-au instaurat legea lor la Praga, sovieticii vor ei sa reglementeze socotelile cu Romania?” Dincolo de supozitiile de atunci, peste timp, mai precis dupa anul 2000, au circulat stiri ca spionajul britanic a detinut probe concrete in acest sens si a alertat Bucurestiul. Totul e posibil daca amintim ca, in primele zile din septembrie ’68, la Bucuresti a venit ministrul englez de Externe, Michael Stewart, care a discutat patru ore cu Ceausescu. Cat priveste informativele, trebuie spus ca ele contin acum si marile analize din prestigioase reviste occidentale – Stern, Spiegel, L’Express, Paris Match etc. – care au dedicat numere speciale invaziei. Ziaristii de la acestea venisera si la Bucuresti, o adevarata vedeta politica a acelei perioade, cu receptare internationala.Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/cehoslovacia-invazia-1968-iii-1_50abd4017c42d5a66380cd96/index.htmIn decursul anilor scurși de atunci, s-a auzit adesea vehiculata ideea ca sovieticii ar fi încercat de fapt sa invadeze și România, dar ca ar fi fost opriți cu ajutorul unor arme cu laser sau cu energie înaltă! Existau oameni capabili sa jure ca ar fi văzut tancuri sovietice încercând sa forțeze granița de la Prut, topite, pur și simplu, în câteva minute. Se spunea ca arma mortala constituia un secret românesc și ca însuși Henry Coandă sau, după unele surse, Gogu Constantinescu ar fi inventat-o.

 În 1953 fizicianul american Charles Townes şi, independent, Nikolai Basov şi Aleksander Prohorov din Uniunea Sovietică au reuşit să producă primul maser, un dispozitiv asemănător cu laserul, dar care emite microunde în loc de radiaţie    laser, rezultat pentru care cei trei au fost răsplătiţi cu Premiul Nobel pentru Fizică în 1964. Primul laser funcţional a fost construit de Theodore Maiman în 1960 şi avea ca mediu activ un cristal sintetic de rubin pompat cu pulsuri de flash.
Primul laser cu gaz a fost construit de fizicianul iranian Ali Javan în 1960 folosind un amestec de heliu şi neon, care producea un fascicul cu lungimea de undă de 1,15 μm (infraroşul apropiat), spre deosebire de laser-ii actuali cu He-Ne     care emit în general în domeniul vizibil, la 633 nm.

Cercetările desfăşurate de Ion I. Agârbiceanu în fizică şi spectroscopie au cunoscut o amplificare substanţială din 1956, prin înfiinţarea Institutului de Fizică din Bucureşti şi a laboratorului de metode optice și fizică nucleară. În 1963, a fost construit în acest laborator, sub îndrumarea lui Ion I. Agârbiceanu, primul laser românesc cu gaz, după o concepţie originală, brevetată. Pentru meritele sale ştiinţifice a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1963, a lucrat în Grupul European de Spectroscopie Atomică, a fost reprezentantul României la Uniunea Internaţionala de Fizică Pură şi Aplicată. Principial, un oscilator laser este format din trei elemente principale: mediul activ în care se produce inversia de populaţi, un mecanism de excitare şi un rezonator optic care suportă frecvenţa de oscilaţie furnizând reacţia pozitivă pentru amplificarea radiaţiei emise spontan într-un mod particular al rezonatorului .

Laserul a devenit un instrument puternic şi extrem de important în toate domeniile: ştiinţă, medicină, stomatologie, comunicaţii, armată, artă etc.

De la fantezia lui Jules Verne din „20 000 leghe sub mari” – submarinul Nautilus – pana la lansarea la apa a primului submarin nuclear, cu același nume, al Marinei militare americane au trecut peste o suta de ani. In timpurile actuale, tranziția de la fazerul din Star Trek – arma cu energie dirijata a căpitanului Jean Luc Picard de pe nava stelara Enterprise – la realitate s-a scurtat dramatic.

Astăzi, într-o forma sau alta, armele cu energie dirijata, chiar dacă sunt încă controversate, au devenit o realitate. Desigur, performantele pe care aceste arme le-au atins sunt ținute în secret, dar, din când în când, unele informații apar în mass-media.

Cred că nu există român cu vârsta în jur de 45 ani să nu fi auzit cum Armata Romană a oprit înaintarea trupelor Sovietice la graniță în 1968… După terminarea acestui episod, frânturi de informații din interiorul Serviciilor Secrete au spus ca Sovieticii au fost atât de impresionați de această armă românească, încât, au negociat achiziționarea tehnologiei. Au oferit se pare licența de fabricație a pistolului mitraliera Kalashnikov, a tancului T-55 și parțial licența pentru Mig 29 cât și includerea în programul spațial, fapt care a dus la plecarea primului cosmonaut român în spațiu.

Ceva tehnologie Laser a plecat din Institutul de Cercetări Nucleare de la Magurele… înființat în anul 1957, sub denumirea Institutul de Fizică Atomică (IFA). La Măgurele s-a inaugurat primul reactor nuclear VVRS, un reactor de fisiune, și primul ciclotron U120 din Europa de est, de fabricație sovietică, instalate în afara Uniunii Sovietice. Continuatorul său este IFIN – Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”

Pe baza tehnologiei Laser dezvoltate în România și cedate parțial sovieticilor au apărut diverse aplicații cu tenta S.F.

In acest sens, prezintă interes dezvăluirile apărute într-o emisiune TV din 10 februarie 1999, din rețeaua ABC, găzduită de moderatoarea Diane Sawyer, cu tema „Noi arme cu energie dirijata” în care s-a afirmat ca incendiul de la ambasada SUA de la Moscova din anii ’80 n-a fost un accident, ci opera KGB. Conform lui Victor Saimov, fost informatician-șef în KGB și ulterior refugiat în Occident, sovieticii au îndreptat atunci, asupra ambasadei americane, un fascicul de microunde de mare putere, pană când clădirea a luat foc. Acesta ar fi afirmat ca tehnologia provenea din România! Scopul diversiunii a fost plantarea aparaturii de ascultare în clădirea ambasadei americane. Iată un exemplu clar privind eficienta acestui tip de arma. O alta dezvăluire privește o arma individuala Laser … Comunicatul a fost făcut cu ocazia unei expoziții în centrul Sokolniki, unde au fost expuse diferite obiecte care au avut legătură cu proiectele cosmice ale Uniunii Sovietice.

Printre altele, a fost expus, pentru prima oară, un pistol cu Laser care intra în dotarea standard a cosmonauţilor ruşi, când ieşeau în spaţiu. Deşi a fost negată permanent de către oficialităţi existenţa armamentului la bordul navelor cosmice.

Minunat…

Laser sau arma cu energii înalte?

Apariții recente speculează că… Arma laser respectivă era mai mult un tun ionic. Un nume mai complet al său ar fi: „Instalație electronică de luptă cu fascicule de particule aer / apă încărcate electric pozitiv și negativ”.

Arma respectivă poate să ionizeze o porțiune destul de mare și constituie barajul de apărare împotriva inamicului. Dacă un corp intra în cadrul zonei puternic ionizate, acesta va recepta o energie sub formă de căldură, atât de intensă încât poate provoca instantaneu SUBLIMAREA acelui corp, indiferent de materialul din care este alcătuit.

IMS

Care este adevărul?

Pot să sper că Putin și Armata lui nu vor fi atât de curioși să-l afle…

Anunțuri
Categorii: Actualitate, istorie, Stiinta & Tehnica | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Capitulare în 30 de minute sau NICIODATĂ!

  1. In PCR  nu se intra de la o zi la alta, deci intelctualii aia de dreapta (care or fi fost?!)amintiti in articol nu au intrat in PCR.

      Cu consideratie, ing. Rotariu Dan

    • Aveți dreptate… partidul accepta sau nu adeziunea în funcție de interese! Momentul respectiv a reprezentat o motivație pentru cei care credeau ca se poate și altfel…
      Cu respect, Ionuț Păun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: