Rolls-Royce…ar putea să intre pe segmentul SUV-urilor!


Torsten Mueller-Oetvoes, CEO-ul Rolls Royce, a declarat că ipoteza unui SUV în gama mărcii din Goodwood este discutată în consiliul de administratie al mărcii, segmentul fiind deosebit de atractiv.

Rolls-Royce ar putea să intre pe segmentul SUV-urilor, informează Bloomberg. Segmentul SUV-urilor de lux a devenit interesant pentru marca din Goodwood odată cu anunţul rivalilor de la Bentley privind accesarea acestei nişe cu versiunea de serie a lui EXP 9F, iar cei de la Rolls-Royce sunt impresionaţi de stabilitatea segmentului pe piaţa globală în materie de vânzări. SUV-ul rivalilor din Crewe este aşteptat să debuteze pe piaţă în 2016 şi ar avea un preţ de pornire situat în jurul valorii de 180.000 de euro.

CEO-ul Rolls-Royce consideră că segmentul SUV-urilor va avea o nişă de lux, ceea ce le-ar oferi un nou val de clienţi. Designerii mărcii lucrează deja la primele schiţe ale SUV-ului Rolls-Royce, chiar dacă acestea au rolul de a asista consiliul de conducere al mărcii în luarea unei decizii privind încadrarea unui SUV în gama conservatoare a mărcii britanice. Probleme similare legate de spiritul conservator al mărcii au apărut şi la conaţionalii lor de la Bentley, după cum declarau reprezentanţii mărcii din Crewe la vremea respectivă.

Rolls-Royce urmează o creştere precaută a portofoliului pentru a evita diluarea spiritului mărcii în favoarea creşterii vânzărilor de modele noi. Spre deosebire de alte mărci, cei de la Rolls-Royce mizează pe dorinţele clienţilor, evitând să introducă în gamă modele care nu sunt dorite de aceştia, cum a fost cazul prototipului electric 102EX, care nu a fost considerat interesant de clienţii Rolls-Royce care l-au încercat.

Bentley se aşteaptă să vândă aproape 7.000 de unităţi ale SUV-ului în fiecare an, în vederea atingerii ţintei de 15.000 unităţi vândute pe an până în 2018, dictată de strategia concernului Volkswagen, care deţine marca din Crewe. O declaraţie anterioară a reprezentanţilor Bentley anunţa că SUV-ul ar putea fi produs în uzina din Bratislava, însă noul comunicat al englezilor confirmă menţinerea tradiţiei la fabrica din Crewe.

2015 Cadillac Escalade

Rolls-Royce SUV (Ionuț Păun)

 

Sursa: Automarket

Anunțuri
Categorii: Actualitate, Arta, auto, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: