Duster se militarizează!


Renault şi Dacia au lucrat împreună pentru a realiza o maşină care să satisfacă nevoile Armatei Române şi au realizat un Duster blindat.

dacia-duster-army-4

 

 

După ambulanţele create pe baza modelelor Dacia Dokker şi Lodgy sau pe baza Renault Master şi maşinile destinate intervenției rapide, bazate pe Dacia Duster 4×4, un alt model al companiei va fi folosit de Armată.

Modelul Duster Army respectă toate normele militare NATO. Dusterul 4×4, faza 1, echipat cu un motor Diesel de 1,5 dCi, 110 CP, beneficiază de protecţii suplimentare (scuturi) sub caroserie pentru motor, cutie de viteze, rezervor combustibil şi diferenţial spate. De asemenea, a fost conceput un sistem de protecţie exterior, tip roll cage, care este demontabil şi se fixează fără nici un impact asupra structurii caroseriei (fără găuri suplimentare în caroserie), scrie site-ul 4x4adventure.ro.

 Duster Army este dotat cu un troliu demontabil în faţă, cu un sistem de atelaj combinat pentru tractarea diferitor remorci militare (sistem cu sferă şi sistem cu bolţ), dar şi cu inele de ancorare pentru aerotransport. ehiculul beneficiază de mai multe prize pentru alimentarea cu curent electric, printre care două prize exterioare de 12V şi 24V ce pot fi folosite pentru interconectarea cu alte vehicule, dar şi o priză 220V pentru o încărcare constantă a bateriei pe durata staţionării.
Modelul este vopsit în camuflaj şi are un sistem „black out”, care opreşte toate luminile vehiculului, atât din exterior cât şi din habitaclu (inclusiv tabloul de bord), cu excepţia unor faruri specifice vehiculelor militare, foarte mici, cu lumina direcţionată către sol. Nu în ultimul rând, farurile faţă-spate pot fi integral camuflate cu nişte dispozitive în culoarea caroseriei. Dotat cu senzori de avertizare la vizarea laser și infra-rosu cât și cu blindaj ușor poate fi o variantă ieftină și adaptată cerinţelor de transport şi operaţionale ale Armatei Române

Sursa: EVZ

Reclame
Categorii: auto, inedit, Stiinta & Tehnica, Tehnică militară | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: