Mayer Amschel Rothschild: “Dați-mi controlul banilor unei națiuni și nu-mi mai pasă cine ii face legile”


MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), întemeietorul celei mai puternice familii din istoria modernă a omenirii și creatorul ordinului ILUMINATII

Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812),

Fondatorul imperiului bancar Rothschild, cea mai de succes familie din istorie. Acesta și mai apoi fii săi au creat acest imperiu cu întindere europeană determinând explozia revoluției industriale pe continent, au influențat dezvoltarea economică a sa pe direcția deja cunoscută a folosirii combustibililor fosili, inclusiv dezvoltarea transporturilor, au modernizat și stăpânit sistemul bursier, bancar, financiar, au influențat direct politicul, au finanțat mereu ambele tabere ale unui război, au pus la punct un sistem continental de informații rapide, etc. La sfârșitul secolului 19 controlau peste jumătate din întreaga bogăție a planetei. Desigur, ei au fost vârful unui ice-berg, partea vizibila a unui sistem piramidal în care au fost ajutați de prieteni mai puțin vizibili opiniei publice. In SUA i-au finanțat pe coloșii Rockefeller (petrol), Andrew Carnegie (otel), Harriman (căi ferate), J. P. Morgan și pe bancherii ce au pus bazele Federal Reserve.

   La 1 mai 1776, sub conducerea lui Mayer Amschel Rothschild (în traducere SCUTUL ROSU – înainte chemându-l Mayer Amschel Bauer, dar și-a schimbat numele în mod special pentru ce avea în plan sa facă), cu sprijinul altor familii de evrei germani bogați – Wessely, Moses, Mendelsson – și a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondează în secret societatea “Vechii căutători de lumină din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea “Ordinul Iluminatilor”. Weishaupt a susținut ca numele provenea din vechi scrieri și însemnă “cei care dețin lumina”. 

Primul profet al “Ordinului”, cel care întocmise o doctrina de la care mai târziu s-au inspirat alte societăți secrete influente – “Carbonarii” lui Giuseppe Mazzini, “Liga Drepților” lui Karl Marx  sau “Decembriștii” lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum, a supraviețuit veacului și a schimbat lumea in secolul XX.

   1) Abolirea monarhiei și a oricărei puteri ordonate;

    2) Abolirea proprietății private (altele decât cele deținute de ei);

   3) Abolirea moștenitorilor;

   4) Abolirea patriotismului;

   5) Abolirea familiei prin metodele perverse ale prozelitismului libertății sexuale(a căsniciei și instruirea în comun a copiilor);

   6) Abolirea tuturor religiilor.

   Intre 16 iulie și 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub președinția baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a încercat să facă o conciliere intre diverse secte francmasonice: roșicrucieni, necromanți, cabaliști și umanitariști. La Congres a fost prezent și Adam Weishaupt, care a reușit să fuzioneze Ordinul Iluminaților cu masonii din lojile engleze și franceze. Congresul mai este important și pentru că a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodată, a fost pus la punct în mare secret planul Revoluției franceze care se va declanșa șapte ani mai târziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvăluit ulterior unui prieten:Nu pot să-ți spun ce s-a hotărât acolo. Pot doar să-ți spun ca este mult mai grav decât iți închipui tu. Conspirația care s-a pus în mișcare la Wilhelmsbaden este atât de perfect organizată, încât nu au scăpare nici monarhia, nici biserica“.

   Aceasta doctrină este baza celei de STÂNGA . De aceea și simbolurile … Rosu caracteristic stângismului, 1 mai celebrată de întreaga stângă, etc.

  

Cine a dus mai departe munca tatălui?

   Salomon Mayer (1774-1855) – fondatorul Rothschild banking family of Austria, care a determinat dezvoltarea economica a Austriei.

   Nathan Mayer (1777-1836) – fondatorul Rothschild banking family of England. Ca o paranteză, s-a căsătorit cu o ruda a lui Karl Marx. In afara de domeniul financiar-bancar pe care au ajuns să-l stăpânească în Regatul Unit, a colaborat direct cu guvernul în politica externă și de securitate a statului. De asemenea au dezvoltat un serviciu de informații privat. Au finanțat tabăra anti Napoleon.

   Folosindu-se de sistemul propriu de informații, de influenta și de credibilitate, după bătălia de la Waterloo, pierdută de francezi, au adus în Anglia știrea falsă că ar fi fost de fapt invers, panicând populația. Bursa a căzut și ei au cumpărat pe nimic tot ceea ce i-a interesat. La scurt timp știrea adevărată a venit iar ei au putut constata o creștere exponențială a valorii acțiunilor. Astfel averea lor a crescut fabulos. La scurt timp, influenta lor în Bank of England era deja determinantă. A mai lucrat cu guvernul prusac și cel spaniol.

   Fiul lui Nathan Mayer, Lionel de Rothschild (1808-1879), a finanțat și influențat guvernul britanic în chestiunea Canalului Suez. A investit masiv în Franța. Fiul sau, Alfred de Rothschild (1842-1918), a devenit director of the Bank of England și a reprezentat guvernul britanic la International Monetary Conference din Bruxelles in 1892.

   Au mai dezvoltat afaceri în Africa de Sud.

   Calmann (Carl) Mayer (1788-1855) – fondatorul Rothschild banking family of Naples (Napoli).

   James Mayer de Rothschild (1792-1868) – fondatorul Rothschild banking family of France. A determinat transformarea Franței într-o putere industrială. La vremea sa a fost cel mai bogat om al planetei.

   A fost susținătorul lui Gioacchino Rossini, Frédéric Chopin, Honoré de Balzac, Eugène Delacroix si Heinrich Heine.

   Dupa cum se poate observa intentiile lor au fost mascate de regula cu intentii si realizari pozitive, cum ar fi:

 • dezvoltare industriala
 • finantarea si reconstructia unor tari
 • finantarea exploatarii resurselor de toate felurile

După încheierea celui De -al doilea Război Mondial și aflarea de către întreg mapamondul a ororilor HOLOCAUSTULUI, familia a intrat într-un OBLIGATORIU și NECESAR con de umbra, lăsând unui grup prieten o buna parte a domeniului de activitate. Asta nu înseamnă ca au devenit minusculi sau au disparut.

   Actualmente, banca Rothschild este una din cele mai mari bănci de investiții din lume.

  Putem aminti și câteva din interesele mega familiei în România ultimilor ani , atât prin pătrunderea pe piață a ABN AMRO Rothschild dar și prin achiziții sau implicare în privatizări strategice sau importante :

 • BCR- Erste Bank ,
 • Banca Ion Tiriac – HVB Bank ,
 • Romportmet – Mittal Steel ,
 • Petrom ,
 • Alro ,
 • Azomures ,
 • Arctic 
 • Arcelik ,
 • Luxten ,
 • Terapia  Advent ,
 • Enel – pentru Distri-Gaz Sud și Nord ,
 • ultimele filiale Electrica ,
 • Trigranit ,
 • Esplanada City Center ,
 • dezvoltatorul Planorama ,
 • Asiban , etc. Proiecte finalizate sau în curs de finalizare,
 • Roșia Montană Gold Corporation

   Ca o paranteza , interesanta a fost numirea în compania d-lui Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licențiat în drept, specialistul în „investment banking” al băncilor J.P. Morgan (Rockefeller ) și ABN AMRO Rothschild

Adunate de Ionuț Păun

Citește și…

Înrobitea Omenirii … și prin criza economica.

Autor “Committee of 300″…?

 

Posted on mai 1, 2013 by ionpaun
Anunțuri
Categorii: Actualitate, Comentarii, inedit, istorie, Politica | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: