Sfârșitul umanității…


Umanitatea… ce deziluzie!

Sunt obișnuit cu ideea ca noi românii găsim cu îndârjire metode de a ne înjosii. Nu reușim să ne protejăm preventiv nici de inundații, nici de secetă, nici de crize, de nimic. Cu toate ca istoria ne-a pocnit în moalele capului de nenumărate ori nu am reușit să învățăm mai nimic. Am crezut că lumea liberă este diferită și că noi ducem în spate anii de comunism cu îndârjirea și schisma minților chinuite de reprimare. M-am înșelat… același comportament îl văd pretutindeni. Vad supraviețuitorii unor evenimente tragice, în fata camerelor de televiziune lamentându-se prin întrebarea: De ce a murit John și nu am murit eu? Voi trai toată viața cu acest sentiment de vinovăție!

Cât de fals, cât de ipocrit! Da… sunt de acord că iți pare rău că un prieten, cunoscut sau pur și simplu un om a murit, dar să spui: De ce el și nu EU? Asta-i falsitate și ipocrizie!

Am încercat să ne ridicăm la nivelul unei civilizații umane cu acele daruri formidabile: Creierul, logica, rațiunea și puterea de a învăța din experientele înaintașilor cu ajutorul cuvântului scris. Se pare că nu ne ajută cu nimic! Cu o ipocrizie dusă la rang de nesimțire clamăm protejarea naturii ( vezi manifestațiile împotriva exploatării aurului din Roșia Montană), suntem anti-comuniști, anti-naziști, anti-discriminare, anti-globalizare dar pe fond suntem cea mai distructiva specie de pe planeta.

Considerăm că suntem specia care creează generațiilor viitoare condiții optime, de neegalat și avem suficiența de a considera celelalte ființe ca având rang inferior. Ce lăsăm moștenire? Ipocrizie, oportunism, distrugere! Dam vina pe oricine, pe orice și nu ne analizam pe noi! Aud multi cunoscători afirmând cum percepe lumea un câine, cum peștele nu simte durerea cum… știm noi oamenii pe toate!

Dacă la tara un părinte pleacă la munca câmpului și lasă în bătătură un copil mic, nesupravegheat, iar acesta pățește un accident, întotdeauna este vina celui care a lăsat copilul nesupravegheat!

Iată că tragedia copilului de patru anișori nu se mai judecă asa… De ce? Dacă în locul haitei de câini care au atacat era un accident cu un vehicul am fi omorât toți șoferii? Cum poate lua comunitatea decizii care vor implica „drept de viata și de moarte” sub socul evenimentului tragic?

O statistica Europeana ne arată că acest eveniment tragic este speculat în asa fel încât să justifice masacrarea câinilor.

FACTS AND FIGURES PROVING THE WAR ON STRAYS BY some of THE ROMANIAN  IS BUILT ON LIES
 1. Germany Dog Attacks 303.031 – Population 82,302,465
 2. Italy Dog Attacks 213,446 – Population 60,550,848
 3. UK Dog Attacks 221,583 – Population 62,035,570
 4. France Dog Attacks 222,147 – Population 62,787,427
 5. Ukraine Dog Attacks 175,485  –  Population 45,448,329
 6. Spain Dog Attacks 148,091 – Population 46,076,989
 7. Romania Dog Attacks 82,189 – Population 21,486,371
 8. Belgium Dog Attacks 38,045  – Population 10,712,066
 9. Austria Dog Attacks 30,054 – Population 8,393,644
YET other European countries who have a higher rate of dog attacks, or lower Human population but higher dog attack ratio advocate sterilisation NOT BARBARIC AND UNFOUNDED MASSACRES.
Da, este cumplit ca un copil a murit. Da, trebuiește ca în România să controlam populația de căini fără stăpân. Totuși deciziile celor care ne conduc trebuiesc luate pe baza logicii, a rațiunii, a expertizei internaționale și a ideei de UMANITATE altfel vom fi niște ucigași care au așteptat un motiv să-și justifice setea de sânge!
Dacă suntem ființe cu darul rațiunii să ne comportam ca atare!
Ionuț Păun
Reclame
Categorii: Actualitate, animale, Comentarii, Despre caini, inedit, Şansă la viaţă | 4 comentarii

Navigare în articol

4 gânduri despre „Sfârșitul umanității…

 1. Romanii nu sunt oameni. Imi pare rau sa va spun eu treaba asta, dar sunt niste bestii ramase in era vanatorii de vrajitoare. Dureros si trist. Pentru pacatul acestor masacre vor plati generatii la rand. Si blestemul nascut din suferinta unui animal este cel mai aprig. Pentru ca este necuvantat. Este o durere surda, neauzita, nesimtita, ignorata. Si tocmai aceasta durere intoarce lumea pe dos. Daca acest macel se initiaza si se face, fie ca e legal sau nu, se va cutremura pamantul

 2. JE

  DA eutanasierii cainilor maidanezi. Daca NU vreti eutanasiera lor atunci sa va vad cum ii luati la voi acasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: