NASA 3D printer…


La începutul acestei luni, in laboratorul de testare NASA  un nou-nouț motor de racheta dotat cu un injector a funcționat ireproșabil. Un frumos jet de flăcări a izbucnit din motor, semnalizând un test de succes. Dar victorie reală nu a fost testul în sine, ci mai degrabă modul în care injectorul a fost creat.

Procesul de NASA folosit se numește topire selectivă cu laser, și este o formă extrem de avansata de imprimare 3D. În timpul procesului de imprimare, fascicule laser de mare putere sunt calibrate cu precizie pentru a topi și fuziona pulberi metalice fine în trei forme tridimensionale. Rezultatul este foarte precis, similar celui obținut în prelucrarea clasica.

Diferența consta în eficienta acestui proces de topire/printare selectivă cu laser, proces care va salva în agenția NASA o mulțime de timp și cheltuieli în comparație cu tradiționale procese de producție.

In mod normal un proces de fabricare clasic durează datorita rigorilor un an, iar cu ajutorul acestei tehnologii se reduce semnificativ. In aceste condiții și costurile se vor reduce cu aproape 70%. Nu e rău pentru o organizație care trebuie sa se încadreze în buget!


În ceea ce privește planurile  pentru viitor, NASA, Michael Gazarik, administrator asociat al NASA pentru tehnologia spațială în Washington,  afirmă că „NASA recunoaște că aceasta tehnologie poate fi folosita pe Pământ și potențial în spațiu,  reducând semnificativ timpul de producție și costurile cu ajutorul acestor instrumente „de imprimare”, pentru producerea de piese pentru motoare sau chiar nave spațiale întregi. ”

Asta face ca tehnica de  imprimare 3D sa ne ducă cu un pas mai departe în explorarea spațiului.

Ionuț Păun

 

Reclame
Categorii: Actualitate, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: