Sistemul revoluționar de transport ” Horizon System „


 

 Sistemul de transport în masă ce va combina sistemul tip feroviar cu cel aviatic  începe să prindă contur. Parte a unui proiect dezvoltat de studenții de la University of  Glasgow, acest concept reproduce pana la un punct ideea lansată de  Clip-Air, însă veți observa și diferențe notabile.

In câteva cuvinte acest sistem de transport va colecta călătorii cu ajutorul unor trenuri special concepute, din terminale dispuse în diverse locații în interiorul marilor aglomerări urbane. Aceste trenuri se vor deplasa rapid prin tehnologie Maglev (suspendare și propulsie magnetică) către terminalul Aero Horizon.

In timpul deplasării prin alinierea foarte exactă a mai multor trenuri și cu ajutorul unor ghidaje  acestea se vor poziționa sub o Aripa Zburătore dotata cu o tehnologie de ridicare și ancorare.Trenurile vor fi ridicate și ancorate în cala acestui imens avion fără timpii morți dedicați staționarii. Sistemul de ghidare permite în timpul rulării și încărcarea acumulatorilor deoarece acest avion are propulsie electrica. Toate aceste operațiuni care presupun o precizie absolută sunt coordonate de un sistem cibernetic integrat fără intervenția subiectiva a omului. Astfel putem spune ca trenurile vor fi încărcate din mers într-o Dronă imensă denumita simplu „ Modul Aripă Horizon.

O idee genială care promite o capacitate imensă de transport, cu costuri mult diminuate și mult mai puțin poluantă în comparație cu actualele tehnologii. Acest sistem asigurat de o redundanță cvadruplă va fi și foarte sigur pentru călători evitând greșeala umană.

Sursa: DVICE

Ionuț Păun

Reclame
Categorii: Actualitate, inedit, Stiinta & Tehnica | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: