Investiţii…


Compania TRW Automotive a deschis la Baia Mare cea de-a cincea sa fabrica din România. În acest moment, compania americană care produce subansamble are 4300 de angajaţi în ţara noastră.

267283l
Anul 2004 este anul în care TRW a construit prima fabrică din România. Se întâmpla la Timişoara.

România începe să devină uşor-uşor un hub al producţiei auto şi de sub-ansamble auto. După ce Mercedes a anunţat săptămâna trecută extinderea fabricii de transmisii pe care o are în Sebeş printr-o investiţie de 300 de milioane de euro, compania TRW – producător de componente auto, sisteme de siguranţă, electronice şi elemente de şasiu – anunţă deschiderea celei de-a cincea fabrici proprii în România. Este vorba de o unitatea de producţie aflată lângă Baia Mare în care TRW va îmbrăca în piele volane pentru marca Audi. „Am deschis acest sit de producţie pentru a ne ridica la nivelul cererilor şi a pretenţiilor în creştere ale celor de la Audi. Avem la dispoziţie forţă de muncă excelentă cu potenţial imens în această zonă de producţie şi suntem încrezători că ne vom ridica la nivelul așteptărilor clienţilor noştri. Baia Mare este un loc optim în termeni de infrastructură şi reţele de transport şi va întări poziţia TRW, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto în România”, a declarat Ovidiu Ambrus, managerul de producţie TRW în ţara noastră.

În acest moment, fabrica din Baia Mare are 300 de angajaţi, însă TRW promite ca până la finalul acest an forţa de muncă să crească la 650 de angajaţi. Compania americană înfiinţată în 1901 are astăzi cinci fabrici în România (Baia Mare, Timişoara, Oraviţa, Lupeni şi Marghita), în acestea activând 3400 de angajaţi. Cele cinci situri de producţie realizează sub-ansamble pentru 14 constructori auto.

Sursa: Automarket

Reclame
Categorii: Actualitate, auto, inedit, Stiinta & Tehnica | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: