US Navy LASER WEAPON SYSTEM…


Star Wars … a aratat si anticipat multe idei revolutionare in stiinta si tehnica. Noi, puștii de atunci, ne imaginam flote de nave echipate cu sustentație, arme laser și cate mai cate…
Marina SUA a anunțat că, pentru prima dată, va dota una dintre navele sale cu o armă cu laser. Potrivit unui comunicat de presă al Marinei, laserul va fi capabil să execute „acțiuni non-letale pentru dezactivarea și descurajarea aparatelor de tip dronă.”

„Viitorul e aici”, a declarat Peter Morrision, ofițer științific in programul Laser Technology al Naval Research. „Acest laser este un mare pas înainte și va  revolutiona războiul modern cu ajutorul emisiei de energie dirijată, la fel cum a făcut praful de pușcă în epoca cuțitelor și săbiilor.”

Oficialii spun ca acest laser oferă Marinei o armă multi-misiune cu o precizie de neegalat, care vizează și funcții de control. Deoarece laserul este alimentat de energie electrică, este, de asemenea, extrem de accesibil.

„Datele noastre sugerează ca o lovitură la eficacitate maxima are costurile sub $ 1,”  declara șeful Naval Research  Matthew Klunder. „Comparați cu câteva sute de mii de dolari cat costa o rachetă, și puteți înțelege meritele acestei noi arme.”

Prototipul, estimat sa coste intre 31- 32 de milioane dolari, ar putea fi instalat inca din octombrie la bordul USS Ponce.

Ionuț Păunnavy-laser-blaster-660-jpg

Anunțuri
Categorii: Actualitate, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: