Urmăream la TV o vedetă și mirosea a transpirație…


Oare ce lipsește atunci când vă uitați la televizor, cu toate ca aveti cel mai performant sunet, cea mai inalta calitate a imaginii și toate în confortul  căminului dumneavoastră? Va exista întotdeauna un anumit  grad de conștientizare cicălitoare, care se poziționează în partea din spate a capului dumneavoastră că vă uitați la televizor, cel mai probabil pentru că nu poți mirosi ceea ce este pe ecran?

smelling-screen560

Urmăriți un post de artă culinară, vă încântă toaletele vedetelor pe covorul rosu sau vizionați filmul preferat iar in imagine apare un camp plin de flori de primăvara… oare cum miros toate acestea?
Cercetătorii de la Universitatea  de Agricultură și Tehnologie din Tokyo au creat o tehnologie de televiziune care are grije de componenta olfactivă transmisă pentru tine.

smell-tv

Televizorul este dotat cu un ventilator montat pe fiecare colț, care împinge înainte mirosuri generate de un secvențializator de odoruri comandat de un procesor. Și pentru că simțurile noastre sunt integrate de creier, senzația de realitate va devenii copleșitoare!

tv-with-smell

Televiziunea viitorului… ar trebui să evite transmisiunile sau reportajele făcute la „gropile de gunoi”…

Ionuț Păun

Categorii: Actualitate, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.