Dumnezeu face cuib barzei chioare…


Anul trecut, cercetătorii de la UCLA au făcut o descoperire fantastică,       într-un mod absolut norocos.

O echipă de oameni de ştiinţă coordonată de chimistul Richard Kaner tocmai reuşiseră să conceapă o metodă eficientă pentru a produce fâşii de calitate înaltă din grafen, materialul-minune a cărui descoperire a fost recompensată cu premiul Nobel acum câţiva ani. Pentru a produce acest material, cercetătorii au folosit o metodă inedită: un drive DVD obişnuit, cu care este dotat aproape orice computer. Metoda inedită nu reprezintă singura reuşită extraordinară a cercetătorilor, ci descoperirea făcută de Maher El-Kady, un cercetător din cadrul laboratorului condus de Kaner. El-Kady a făcut o conexiune între o bucată de grafen şi un consumator, descoperind cu surprindere un mediu de stocare a energiei electrice cu un potenţial revoluţionar.

graphene_supercapacitor

Ei au lipit un strat de material plastic pe suprafața unui DVD și apoi au acoperit totul cu un strat de oxid de grafit. Apoi, au introdus pur și simplu discul filmat într-o unitate optică LightScribe disponibila si în comerț – utilizată în mod tradițional pentru a eticheta DVD-uri – și au profitat de precizia unitatii laser  pentru a crea modelul interdigitated.Scribing. Acuratetea atinsa a demonstrat ca nici unul dintre „degetele” întrețesute nu se atinge reciproc,  lucru care ar scurt-circuita un supercapacitor, dar si permite incarcarea super-rapida datorita multiplelor cai de acces.

Micro-supercapacitor

Cercetatorii adauga ca „aceststi micro-supercapacitori” arată stabilitate ciclica excelentă, un avantaj important asupra micro-bateriilor, care au durata de viata mai scurta și care ar putea reprezenta o problemă majoră atunci când inglobate in structuri permanente – cum ar fi implanturile biomedicale, activatorilor de radio-frecvență disimulați în etichete de identificare a și micro-senzorilor – pentru care întreținerea sau înlocuirea este posibilă „.

Reuşita cercetătorilor ar putea duce la revolutia sistemelor de stocare a energiei electrice si ar permite tehnologii prin care telefoanele mobile să fie încărcate în doar câteva secunde, iar automobilele electrice într-un minut. Pentru că aceste fâşii de grafen sunt flexibile şi nu ocupă mult loc, în scurt timp ar putea fi introduse în numeroase produse, de la hârtie electronică la display-uri flexibile. De asemenea, metoda concepută de cercetători este foarte eficientă: un singur DVD-writer poate produce 100 de micro-supercondensatori în doar 30 de minute pe un singur disc. Un singur micro-supercondensator are o densitate a puterii de ~200 W cm−3, printre cele mai ridicate valori înregistrate până acum de un supercondensator.

Sursa: DESCOPERA.RO

 

 

 

Reclame
Categorii: Actualitate, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: