Soluția electrică de la Renault…


Compania Better Place a inaugurat prima staţie de înlocuire a bateriilor în regim de urgenţă pentru maşinile electrice existentă în Europa. Aceasta a fost construită în Gladaxe, în imediata vecinătate a Conpenhagăi. Deşi singurul model care poate beneficia de serviciile acestui tip de centru de schimb al bateriilor este deocamdată Renault Fluence ZE, versiunea electrică a compactei franceze, Better Place a anunţat că staţia din Gladaxe este doar prima dintre cele 20 de astfel de puncte care vor fi construite pe tot teritoriul Danemarcei.

Schimbul bateriei se face extrem de simplu şi de rapid, procesul fiind complet automat. Singurul lucru pe care şoferul trebuie să îl facă este să se autentifice printr-un card de membru şi apoi să intre în zona de schimb al bateriei. Posesorul maşinii nu este nevoit să părăsească maşina în niciun moment, desfăşurarea evenimentelor fiind foarte asemănătoare celor din cadrul unei spălătorii auto automate. Evident, diferenţa este făcută de faptul că un braţ robotizat preia bateria descărcată de sub maşină şi o înlocuieşte cu una plină din depozitul care face parte din „arsenalul” staţiei.

 

Better Place nu a anunţat cât costă o vizită la o astfel de staţie de încărcare, posesorul maşinii nefiind însă nevoit să suporte preţul bateriei la staţie, ea fiind închiriată printr-un abonament lunar. Foarte probabil, singurul cost efectiv care va fi văzut la finalul lunii în contul acestuia este cel de încărcare a bateriei, care variază între 1 şi 3 euro, în funcţie de ţară.

 

O asemenea soluție extinsă la nivelul întregii Europe ar putea stimula achiziționarea autovehiculelor electrice.

Ionuț Păun

 

Reclame
Categorii: Actualitate, auto, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: