Noul motor Renault TCe 90 produs în România!


Pe platforma industrială Dacia a început asamblarea motoarelor turbo pe benzina cunoscute sub numele de cod H4, motoare de 0,9 litri si 90 CP care vor echipa atât noile Sandero si Logan, cat si Clio 4, a spus șeful Dacia, Jerome Olive. Capacitatea instalată este acum de 300.000 propulsoare/an, însă va creste cu 50%, iar acest motor cu denumirea comerciala TCe 90 este produs doar in România.

Este vorba de un motor pe benzina supraalimentat, primul motor turbo pe benzina in trei cilindri al Renault. Propulsorul are 896 cmc, putere de 90 CP la 5.250 rot/minut, iar blocul motor este din aluminiu, nu din fonta, ceea ce face ca greutatea sa scada cu 15 kg.

 

“Există doua tipuri de activitati pe care le facem in legatura cu acest motor: am inceput sa-l asamblam dar am inceput si uzinajul principalelor componente, cum ar fi arborele cotit si chiulasa. Pentru moment capacitatea instalata este de 300.000 motoare/an, insa ar urma sa fie ridicata la 450.000 in lunile urmatoare. Acest motor va echipa atat Logan si Sandero, cat si Clio 4“, explica Jerome Olive.

“Motorul este fabricat doar în România, în prezent producem 350 de motoare pe zi, urmând sa creștem la 500/zi, această modificare ducând și la dublarea capacității turnătoriei, de la 14.000 tone de aluminiu/an, la 25.000 tone/an.”, mai spune Olive.

Seful Dacia mai spune ca proiectul este gestionat de romani fiindca noul director al Uzinei Mecanice este Cornel Olendrariu, iar seful de inginerie este Cornel Ionescu. “Este un binom romanesc care a realizat industrializarea acestui motor”, spune seful Dacia

“Este prima data când României i se acorda fabricarea unui motor care nu mai este facut in nicio alta uzina a grupului, ceea ce este o dovada că Renault are încredere în România” a precizat Christopher Kugler, șeful regiunii Euromed la Renault.

Oficialii Dacia-Renault nu au furnizat date despre valoarea investiției pentru producția noilor motoare, însă e parte a programului de investiții de 250 milioane euro anunțat pentru anul în curs.

Așteptăm cu interes și Motorul Renault ‘TCe 130’ de 1.4 litri si 130 CP

 

 

Ionuț Păun

Anunțuri
Categorii: Actualitate, auto, inedit, Stiinta & Tehnica | Etichete: , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: