Trenule mașină…modernă!


Fabrica Remar Paşcani, membră a Grupului Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a livrat un tren Diesel de călători care va circula în Republica Moldova.

„Trenul este alcătuit din patru vagoane, unul business class, celelalte de clasele II şi III”, au spus reprezentanţii companiei.

Trenul are uşi cu închidere automată, sistem de climatizare, televizoare, sistem WI-FI, sistem sonorizat de informare a pasagerilor, rampă de urcare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ca urmare a modernizării, cheltuielile cu combustibilul şi de mentenanţă ale noului model sunt de patru ori mai mici, obţinându-se astfel o reducere a costurilor de minim 500.000 de euro pe tren, anual.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2,2 milioane de euro. Acesta este primul tren din cele 15 pe care Remar Paşcani urmează să le reconstruiască şi modernizeze pentru Căile Ferate Moldoveneşti.

În urma acestui succes, Remar Paşcani se află în negocieri avansate cu ţări din Comunitatea Statelor Independente, pentru încheierea unor contracte de reconstrucţie şi modernizare a peste 100 de trenuri.

Grupul Grampet include 17 companii active în diverse segmente ale sectorului feroviar – transport, logistică, reparaţii, IT specializat în domeniul feroviar. Printre cele mai importante companii-membre se numără Grup Feroviar Român, Remar Paşcani, Reva Simeria şi Grampet Debrecen (Ungaria.). În acest moment, Grupul Grampet derulează operaţiuni în România, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Germania şi Austria.

Ionuț Păun

Anunțuri
Categorii: Actualitate, Comentarii, inedit, Stiinta & Tehnica | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: