Aproape extincție pentru omenire…


O ploaie de meteoriţi ar fi dus la exterminarea mamuților și aproape la dispariția oamenilor preistorici .

Cercetătorii americani susţin că au descoperit motivul dispariţiei strămoşilor noştri şi a marilor mamifere preistorice, printre care mamuţii: este vorba despre o ploaie de meteoriţi care ar fi căzut pe Pământ în urmă cu 12.000 de ani, scrie Daily Mail.

Specialiştii, care au descoperit urme de meteoriţi în America şi Asia, spun că fenomenul a cauzat o scădere masivă a temperaturii şi, implicit, dispariţia multor specii.

Cercetătorii au găsit, în straturi de roci din SUA şi Siria, urme ale unui material numit impactit, care se topeşte la 1.700-2.200 de grade Celsius şi care ar proveni din ciocnirea unui corp cosmic cu Pământul.

“Temperaturile extreme la care se topeşte acest material sunt similare celor produse de o bombă atomică, fiind suficient de puternice pentru a face nisipul să fiarbă”, susţine James Kennett, profesor la Universitatea din Santa Barbara.

Specialiştii spun că materialul găsit în SUA şi Siria este identic cu cel din craterul Meteor din Arizona, dar şi cu cel rămas în urma exploziei nucleare din New Mexico, din 1945.

Daily Mail scrie că descoperirea americanilor confirmă teoria potrivit căreia un asteroid a lovit Pământul în urmă cu 12.900 de ani, cauzând o eră glaciară care a dus la extincţia majorităţii oamenilor şi a mai multor specii de animale.

Specialiștii spun că au găsit mostre de impactit la mai mult de 10.000 de kilometri una de cealaltă, fapt care dovedeşte că ploaia de meteoriţi a acoperit o suprafaţă foarte mare a Pământului.

Ionuț Păun

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: