Asta grătar…


Super-gratar…

Indicații :

Într-un castron, se dizolva sarea in apa calda. Se lasa sa se raceasca solutia obtinuta.
Se pregateste gratarul. Daca se foloseste unul cu carbuni, se aprinde cu circa 40 de minute inainte de a incepe gatitul. Se asteapta pana cand carbunii nu mai sunt rosii, ci acoperiti cu cenusa alba. Ocazional, se mai adauga carbuni pentru a mentine temperatura.
Se incepe cu carnatii, gatitul lor putand dura 15-20 de minute, functie de grosime. Odata fripti pe toate partile, se taie rondele groase si se aranjeaza pe un platou. Se lasa mesenii sa se serveasca singuri cat timp se gateste restul de carne.
Coastele se pun pe gratar cu partea cu os in jos. Se frig 15 minute, se intorc, se unge partea deja fripta cu saramura si se frig alte 25-30 de minute. Se taie bucati si se pun pe platou. Din nou, se lasa mesenii sa se serveasca singuri cat timp se gateste pulpa.
Se pune pe gratar intreaga bucata de pulpa si se frige 5 minute, apoi se intoarce si se unge cu saramura pe partea rumenita. Se continua intorcand si umezind carnea inca 20-25 de minute, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se lasa carnea 5 minute, la odihna, apoi se feliaza si se serveste cu salata, salsa si paine.

Ingrediente :50 g sare grunjoasa dizolvata in 200 ml apa calda

  • 6 carnati de porc
  • 1 kg bucati de coaste de vita
  • 1 kg capac de pulpa de vita (o singura bucata)
  • Salsa verde
  • Salsa de rosii
  • Paine cu coaja crocanta

Ionuț Păun

Categorii: Grătare..., inedit | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: