NASA revoluționează cosmetica?


Savanţii de la NASA au inventat o băutură pe bază de fructe care protejează pielea astronauţilor de efectele negative ale radiaţiilor din spaţiu, reîntinerind tenul ridat într-un timp relativ scurt. Un studiu revoluţionar arată că băutura, denumită AS10, reduce dramatic ridurile şi „şterge” petele de pe faţă provocate de soare în 4 luni, informează cotidianul britanic Daily Mail. Băutura conţine un amestec de fructe: cupuacu – un fruct brazilian din aceeaşi familie cu cacao, acai – un fruct aseamănător cu boabele de struguri, acerola – un fruct tropical cunoscut şi sub numele de vişină de Barbados, care este foarte bogat în vitamina C, fruct de cactus – Opuntia şi yumberry – sucul unor fructe de culoare roşu închis de la arborele Myrica rubra.

Toate aceste fructe conţin o concentraţie mare de vitamine şi de fitonutrienţi cunoscuţi pentru faptul că blochează efectul distructiv al radiaţiilor. În compoziţia sucului creat de NASA există şi struguri, ceai verde, rodie şi câteva legume.

Băutura produsă de cei de la NASA a fost testată pe un grup de 180 de femei, care trebuiau să bea de două ori pe zi din acest suc. În plus, cercetătorii au analizat tenul participantelor la studiu cu ajutorul sistemului Visia. Acesta reprezintă o tehnologie computerizată care poate identifica zonele hiperpigmentate de pe ten ca urmare a expunerii la soare, invizibile cu ochiul liber.

La finalul monitorizării s-a constatat că sucul produs de cei de la NASA a reuşit să reducă petele de pe piele provocate de razele ultraviolete cu 30 de procente, în timp ce ridurile s-au diminuat cu 17 procente.

Specialiştii susţin că această băutură pe bază de fructe are aceleaşi efecte atât în cazul persoanelor obişnuite, cât şi a astronauţilor.

Expunerea la soare generează în organismul uman radicali liberi, iar aceştia au efect distructiv pentru piele, notează Daily Mail. „Gândiţi-vă la radicalii liberi ca la nişte şoricei care mănâncă din moleculele esenţiale pentru buna funcţionare a celulelor”, spune dr. Aaron Barson, nutriţionistul care a efectuat studiul pentru AS10. În jur de 80% din modificările pe care le suferă pielea pe măsură ce îmbătrânim sunt cauzate de radiaţiile ultraviolete, potrivit dermatologilor.

Antioxidanţii din sucul de fructe creat de NASA se ataşează de radicalii liberi şi îi neutralizează înainte ca aceştia să distrugă moleculele. Mai mult, efectul nociv al radicalilor liberi „poate fi modificat rapid şi pielea se poate vindeca singură cu ajutorul AS10″, a conchis Barson.

Sursa: gândul.info

Reclame
Categorii: Actualitate, inedit, Sanatate, Şansă la viaţă | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: