Cum sa terorizezi… teroriștii?


Jim Michaels de la USA Today raportează că lucrurile s-au schimbat foarte rapid, odată ce armată a trimis pe terent o echipă de lunetiști care să vâneze prin zonă și să-i aștepte pe insurgenți să le iasă în cale.

Echipa, compusă din 2 oameni a avut un efect devastator, nu doar asupra celor 185 de inamici uciși pe parcursul a 7 luni, ci asupra fiecăriu care își punea întrebarea dacă el e următorul pe lista.

Camouflaged Sniper

„Talibanii au renunțat de tot. Odată ce inamicul a fost în mare parte neutralizat, batalionul s-a putut concentra pe construirea sistemelor de securitate locală și pe instructajul forțelor afgane. Intenția rămâne de a întări siguranță pentru a retrage forțele americane până în 2014.

Lunetiștii au ieșit la suprafața că fiind una dintre cele mai eficiente și neînțelese arme în războaiele din Irak și Afganistan. Avansările din domeniul tehnologic și al armelor, i-au făcut pe aceștia cea mai mortală armă. Abilitatea lor de a trage perfect la țină minimalizează numărul victimelor colaterale și sunt chiar mai eficienți decât dronele, scrie USA Today.

În ultimii 9 ani, numărul studenților de la Școală de Lunetiști Benning a Armatei a sărit de la 163 la 570.

În ziua de astăzi, lunetiștii sunt echipați cu o grămadă de dispozitive care calculează toți factorii atmosferici de influența a traiectoriei glonțului, la o exactitate mortală. Echipamentul este completat de telescoape de precizie și design avandat al armei – astfel, lunetiștii nu sunt doar mortali, sunt chiar o forță devastatoare.

Un lunetist bun poate lovi o țintă de la o distanță de mai bine de 1,6 kilometri. Impactul psihologic al acelor împușcături rămâne marcat în subconștientul inamicului care nu se mai simte în siguranță nicăieri.

Michaels menționează că la negoicierile din 2004 cu insurgenții, prima cerere a acestora era că armată americană să își retragă lunetiștii.

„Nu erau îngrijorați de tancuri sau de batalioane. Vroiau că lunetiștii să dispară”, spune Colonelul Tim Armstrong, al armatei americane.

Si rusii au o super arma cu luneta…Dragunov SVD 

Se pare ca pana la urma si cea mai tehnologizata armata a lumii a descoperit ca un soldat super-antrenat ajutat de o arma magnifica poate provoca pierderi uriașe inamicului cu un minim de lovituri ratate!

Ionuț Păun

Anunțuri
Categorii: Actualitate, inedit, Tehnică militară | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: