Secret Service=Dominique Strauss-Kahn?


Scandalul prostituatelor columbiene:

Au afectat agenţii Secret Service siguranţa lui Obama?

Poate DA sau… Poate NU

Anchetatorii verifică dacă prostituatele la ale căror servicii au recurs membrii Secret Service săptămâna trecută în Cartagena, Columbia, au avut acces la programul preşedintelui Barack Obama, la hărţi şi la unul sau mai multe telefoane Black Berry ale agenţilor în camerele de hotel ale acestora.

Potrivit ediţiei electronice a New York Daily News, programul vizitei preşedintelui Obama în Columbia ar fi fost găsit într-o cameră de hotel unde agenţii Secret Service ar fi adus prostituate. Aceştia s-ar fi lăudat public că „lucrează pentru Obama” şi că sunt acolo „pentru a-i asigura protecţie”, relatează ABC.

Secret Service verifică trecutul acestor femei şi înregistrările convorbirilor lor telefonice pentru a se asigura că acestea nu au legături cu teroriştii sau traficanţii de droguri, potrivit unor surse citate de cotidianul american.

„Până în prezent nu avem dovezi că s-ar fi creat o breşă în securitatea preşedintelui”, a declarat congresmenul Pete King. „Nu erau planificări împrăştiate prin cameră. Toate telefoanele BlackBerry ale agenţilor sunt codate. Toate au fost predate când aceştia au fost chemaţi la Washington şi nu lipseşte niciunul”, a adăugat el.

Dar, afirmă el, prostituate sau nu, „să aduci cetăţeni străini într-o zonă securizată este o problemă”. „Acest lucru putea fi dezastruos”, a conchis King.

Dacă ignorăm aspectele de siguranță, nu putem trece cu vederea problema de imagine pe care Secret Service o are. Toată aceasta acțiune aduce aminte de scandalul Dominique Strauss-Kahn iar senzația lăsată de aceasta întâmplare este cea de atac mediatic.

=

?

Cred că nivelul de profesionalism la care ar trebui să fie agenții care protejează Președintele SUA este pus la îndoială de acest incident… O analiza a încărcăturii psihologice generată de acest eveniment arata ca exista la nivel individual agenti care vor fi afectati de un sentiment latent de vinovăție, cei căsătoriți trebuind sa dea explicații acasă chiar dacă nu au fost implicați direct, iar peste toate se așează stresul anchetei interne!

Una peste alta dacă a fost o întâmplare este grav… dacă a fost un obicei este… foarte grav iar daca a fost o actiune de discreditare a Secret Service cei care au executat-o au reputat o victorie importanta!

Ionuț Păun

Reclame
Categorii: Actualitate, Comentarii, inedit | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: