Vine vacanța!


Insula a fost locuita de colonişti polinezieni in jurul secolului al patrulea. Numele său a fost anterior Vava’u. In limba tahitiană nu există B, iar insula se numeşte de fapt Pora Pora, dar vizitatorii timpurii au pronunțat asa cum au dorit iar denumirea a rămas Bora-Bora. Primul european care a fost consemnat  pe insulă a fost Jakob Roggeveen în 1722, cu toate ca James Cook a descoperit insula în 1770.  Societatea misionară din Londra a ajuns în Bora-Bora în 1820 şi a fondat o biserică protestantă, în 1890. Bora Bora a fost un regat independent până în 1888 când  regina Teriimaevarua III a fost forțata să abdice de către francezi cei care au anexat insula ca o colonie.
 
 Insula Bora-Bora este una din cele mai frumoase destinații de vacanta iar imaginile vorbesc de la sine!
 Bora-Bora este formata din insula Bora împreună , cu insulele din jur, emergente  recifului de corali, cu o suprafață de 29.3 km ² (11,3 sq mi) în total. Bora și atolul Tupai(11 km2/4.2 sq mi) , situat la 20 km nord de Bora Bora nu au o populaţie permanentă în afară de nişte muncitori în plantaţii de nucă de cocos.
Insulele din jur includ: Motu Tapu, Motu Ahuna, Tevairoa, Motu Tane, Mute Motu, MotuTufari, Motu Pitiaau, Sofitel Motu, Motu Toopua şi Toopuaiti.
Comunitatea este în subdiviziunea administrativă a Insulelor Leeward şi împărţită în 3 districte: Vaitape, Faanui şi Anau.
Centrul administrativ este satul Vaitape, pe insula Bora Bora.
Astăzi, insula este, în principal dependentă de turism. De-a lungul ultimilor ani mai multe staţiuni au fost construite pe Motu (insulăe mici) in jurul lagunei. In urmă cu treizeci de ani Hotelul Bora Bora a construit primul complex de bungalouri pe piloni peste lagună iar astăzi, aceste bungalouri sunt o caracteristică standard, a celor mai multe stațiuni Bora Bora.
 
 Bora Bora este insula viselor. Îndrăgostiții și romanticii din întreaga lume laudă insula pe care muntele în forma de castel Mount Otemanu străpunge cerul. Văi tropicale, luxuriante, înfloresc cu hibiscus, în timp ce insulițe acoperite cu palmieri încercuiesc laguna, ca un șirag delicat. Plaje cu nisip perfect, de culoare albă, se unesc cu ape de smarald în care pești în mii de culori animează coralii. S-a scris foarte mult despre Bora Bora și totusi nuciun cuvant nu poate cuprinde atmosfera magică emanată de această insulă.
Văzută din aer, Bora Bora a fost comparata cu „un mic smarald într-o mare de turcoaz, înconjurat de un sirag de perle sclipitoare”. Aeroportul, construit de catre forțele americane în 1942, se afla pe o insula  la aproximativ 20 min cu barca de satul principal, Vaitape. Alte urme ale prezentei americane sunt două mari tunuri ascunse în vegetația luxuriantă de pe dealul cu vedere spre lagună.
O minune a naturii pusa în valoare de oameni ingenioși, un adevarat „RAI PE PĂMÂNT”!
Ionuț Păun
Anunțuri
Categorii: Actualitate, geografie, Hi, inedit, istorie, sarbatori | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: