MovieReshape sau iluzia 3D


Specialistii au dezvoltat un nou tip de program pentru manipularea imaginii, care promite sa le ofere realizatorilor de filme posibilitatea modificarii dupa plac a aspectului interpretilor fara a recurge la cronofage retusuri digitale laborioase cadru cu cadru. Altfel spus, ceea ce li se adresa pana acum strict celor mai dedicati actori sau presupunea o munca titanica de editare computerizata se va realiza din acest moment intr-un interval de timp relativ mic.

Noul software, denumit MovieReShape, a fost creat de Christian Theobalt si echipa sa de la Institutul Max Plank pentru Informatica, din Saarbrucken, Germania. Cercetatorii au generat scanari 3D executate pe 120 de barbati si femei de diferite forme si dimensiuni stand in diverse posturi. Au incarcat apoi aceste scanari intr-un computer, unindu-le pentru a crea un singur model care sa poata fi preschimbat in orice maniera.

Programatorii au fost apoi capabili sa foloseasca soft-ul pentru a urmari silueta unui actor de-a lungul unei secvente de cadre, cartografiand-o apoi pe suprafata unui model tridimensional maleabil. Software-ul poate fi manipulat pentru a ajusta simulat inaltimea, greutatea si tonusul muscular al unui actor. Se pare ca era dietelor si a exercitiilor intense pentru actorii care doreau sa interpreteze roluri cu un important impact vizual a apus.

Sursa: Dailymail

Anunțuri
Categorii: Hi, Stiinta & Tehnica | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: